Psc

Els socialistes estem molt conscienciats en promoure accions en matèria d’igualtat i respecte per a les persones vinculades al col·lectiu LGTBI i us felicitem tant per la iniciativa envers la creació d’aquesta associació com de la voluntat de condicionar el programa dels diferents partits que conformaran el futur consistori del Masnou.
Les vostres preguntes, concretes, mereixen respostes concretes, pel que evitaré divagacions en les mateixes.
Que veu incloure en el vostre programa electoral del 2015 en relació al col·lectiu LGTBI.
La nostra voluntat sempre ha estat la de donar continuïtat i potenciar encara més les polítiques d’igualtat, especialment amb col·lectius mes vulnerables com els LGTBI, amb la finalitat d’eradicar definitivament les discriminacions que pateixen a la nostra societat.
Per nosaltres parlar de polítiques de gènere es parlar d’accions envers les dones i el col·lectiu LGTBI.
En aquesta sentit el 2015 vam basar el nostre programa en promoure una defensa de la igualtat de les persones, igualtat tot tenint present les diferències.
Ens hagués agradat que la regidoria responsable s’anomenés “Polítiques d’Igualtat” en comptes de “Regidoria de Dona”, per remarcar que calia treballar per a la igualtat, per combatre tota mena de discriminació i no només les que afecten a les dones i que calia vetllar també pels drets de gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i intersexuals.
En aquest sentit en hagués agradat aplicar les mesures derivades del Pla Local d’Igualtat 2008/2013 que eren d’una banda les d’impregnar tota l’estructura municipal dels principis de gènere, participació i transversalitat i d’altre, fomentar l’educació, la cultura i els esports amb perspectiva de gènere.
També ens hagués agradat millorar les actuacions per combatre les violències de gènere i la no discriminació per raó de gènere en el treball i afavorir la coresponsabilitat i la conciliació de la vida familiar, personal i laboral.
Què heu fet i/o a què heu donat suport en aquest mandat, en relació al col·lectiu LGTBI.
El nostre partit, en tant que partit ubicat a l’oposició, ha donat suport al govern del Masnou en totes les accions destinades a afavorir al col·lectiu LGTBI en particular i en les polítiques de gènere en general.
A més hem liderat les peticions destinades al reconeixement i visualització d’aquest col·lectiu a la vila i hem aconseguit que el Consistori del Masnou aprovés la condició de la nostra vila com a “Gay-Friendly” mitjançant una moció que vam presentar i va ser aprovada de forma majoritària.
A més hem fet una escolta activa dels diferents col·lectius i persones individuals que per aquest motiu ens han demanat consell, ajut o simplement han volgut compartir amb nosaltres algun tema. Com exemple, recordar-vos que hem fet acte de presencia a la majoria d’actes que s’han organitzat a la vila en representació del col·lectiu que representeu.
Quin compromís de obligat acompliment incloureu en el vostre programa electoral per al proper mandat en relació al col·lectiu LGTBI
Moltes de les accions que vam proposar l’any 2015 resten encara vigents.
Hi ha molta cosa fer, especialment pel que fa a la violència, ja que el col·lectiu LGTBI ha de patir a més la violència masclista, la violència homofòbica; i per això vetllarem pels drets de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals, juntament amb les associacions del municipi que tinguin aquesta finalitat.
En aquest sentit proposem establir convenis i finançar activitats que vagin en la línia de cercar la sensibilització, vetllant per què totes les persones siguem tractades de forma igualitària i rebutjant a les persones o entitats que discriminen aquest col·lectiu.
Com hem dit, els socialistes hem liderat la declaració del Masnou com a municipi “Gay-Friendly”, però no és suficient, és una declaració de motius. Ara toca avançar de debò en mesures que eliminin la discriminació per raons LGTBI fòbia.
També proposem, com a mesura concreta, implementar programes de sensibilització en diversitat afectiu-sexual, per tal de reforçar els drets de les persones LGTBI i es promourà un servei d’orientació per a famílies amb fills transgènere, cercant la col·laboració d’entitats del municipi.

estimemelmasnou.socialistes.cat/wp-content/uploads/2019/05/20181019-Programa-electoral-2019-2023.pdf

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s